The missing BIT

‘mBraining en mBIT’: Het klonk mij in eerste instantie computerachtig in de oren…
Echter mBIT, ofwel the missing BIT, heeft (gelukkig) met je computer niks te maken. Het staat voor meerdere Brein Integratie Technieken. Daarover zo meer.

mBraining is het gebruiken van je meerdere breinen. Hoe gebruik jij jouw drie breinen, je hoofd, hart en buik? Denk eens aan een besluit wat je nam en wat perfect uitpakte. Leef je een moment in, in de situatie waarin je dit besluit nam, welk gevoel je toen had, wat je om je heen zag en hoorde. Gebruikte je bij het nemen van dat besluit al je breinen?

En denk dan eens aan een besluit wat je nam en waar je achteraf van dacht, OMG waarom heb ik dit gedaan???? Gebruikte je bij het nemen van dat besluit je drie breinen? Of wellicht overstemde je hoofd met allerlei argumenten en lijstjes de andere breinen. Of was je met heel je hart verliefd en mocht je hoofd in dit verhaal niet meedoen (je wist in je achterhoofd best dat dit niet de ware voor jou was).

Ik heb in mijn leven voorbeelden genoeg waarbij ik mijn breinen niet helemaal op een rijtje had en ik keuzes maakte waar ik achteraf van denk: Hoe dan???

Ik had niet voor niets ooit een burn-out:

“Mijn hoofd vond dat ik door moest. Ik had een enorm verantwoordelijkheidsgevoel: ik kon toch niet zomaar al die colleges afzeggen, mijn hart wilde de studenten helpen en ik maakte voor mijzelf te zorgen van ondergeschikt belang. Mijn buik gaf volop signalen, maar die negeerde ik.”

Terug de meerdere breinen.  Uit neurowetenschappelijk onderzoek is gebleken dat we niet alleen in ons hoofd intelligentie hebben, maar dus ook in ons hart en in onze buik. In de oude wijsheid tradities wist men dit natuurlijk al lang.
De intelligentie van ons hoofd is plastisch. Neuroplasticiteit is het vermogen van de hersenen om zich te herstellen en herstructureren, ofwel om te leren en te veranderen. Het mooie is, deze neuroplasticiteit is er ook op hoge leeftijd!
Ik zei altijd tegen studenten die moeite met wiskunde hadden: het lukt je NOG niet, er is dus ruimte voor verbetering. Daar moet je wel wat voor doen overigens. Het is net als bij de sportschool, na 1 les heb je niet ineens een goede conditie.

De intelligenties van je hart en buik zijn ook neuro plastisch. Ook hier kunnen je neuronen dus nieuwe verbindingen maken en veranderen.

mBIT, de meerdere Brein Integratie Technieken: een methodiek waarbij ik steeds weer flabbergasted ben als mijn klanten help. Vandaar dat ik het helemaal ermee eens ben dat die ’the missing BIT’ genoemd worden. In korte tijd kan ik iemand helpen om zo snel tot de kern komen! En het kan ook nog heel mooi gecombineerd worden met technieken uit NLP en opstellingen.
Ook bij mensen die nu nog een hoofd op een stokje zijn, die vooral heel druk in hun hoofd zijn.

Afgelopen week zag ik bij een klant tijdens het uitlijnen van haar drie breinen zoveel rust in het gezicht terugkomen bij, ze leek wel 10 jaar jonger! Na afloop stuurde ze me een berichtje: ‘dankjewel voor de ontspannen middag’

Een oefening die je nu meteen zelf kunt doen, rechtop zittend op een stoel met je voeten allebei op de grond. Eerst een tijdje rustig ademhalen, je focus naar binnen brengen. Leg dan een hand op je hart en voel eens of je je hart voelt kloppen. Maak contact met je hart, wie weet wat jouw hart je te vertellen heeft! 💗

Liefs, Anouk

Foto van Pixabay

Ben jij benieuwd hoe jij je drie breinen gebruikt?

Daarin ontdek je hoe jij op lastige momenten jouw drie breinen gebruikt en halen we informatie op om betere keuzes te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *