Blog #16 Wat houdt je tegen?

Ik zou eens moeten bellen met een oud-collega. Dan kan ik uitleggen wat ik precies doe en hoe dat hem en zijn team verder kan helpen. En toch doe ik het niet.

Er blokkeert iets. Ik weet diep van binnen dat ik iets kan betekenen, ik heb mijn agenda nog niet vol en toch…

Wat er aan de hand?

Profielfoto LaNouk Coaching
Foto door FotoHeleen

Angst.

Angst om afgewezen te worden

Angst om niet goed genoeg te zijn.

Angst, zoals ik dat maar al te goed ken van toen ik een klein meisje was en niet gezien werd.

Loop jij ook wel eens vast? Wat houdt je tegen?

Ontdek het door aan de slag te gaan met de volgende 7 stappen:

  1. Sluit je ogen en ga met je aandacht naar je ademhaling. Adem een paar keer diep in en uit en daarna in je eigen tempo. Let erop dat je evenredig adem haalt, ofwel evenveel tellen in als uitademen.
  2. Beeld je de situatie in die je lastig vindt, doe dit met zoveel mogelijk zintuigen: zie het voor je, hoor de geluiden erbij, voel wat je dan voelt.
  3. Merk op dat ergens in je lichaam iets gebeurd wat hoort bij het gevoel, bijvoorbeeld een druk in je buik, spanning in je schouders, een trilling.
  4. Ga met je aandacht naar die plek, maak contact (evt. je handen op de plek leggen) en vraag je af wat dit gevoel je wil zeggen. Het is vaak een bekend gevoel wat er al heel lang zit, sinds je jeugd.
  5. Vraag wat het nodig heeft, bijvoorbeeld aandacht, (zelf)liefde, troost, gezien worden enz.
  6. Roep het gevoel op wat nodig is, bijvoorbeeld (zelf)liefde en stuur dat in gedachten naar de plek.
  7. Ga dan nog eens met je aandacht naar de lastige situatie en voel hoe het is veranderd.

Ik heb het kleine meisje in me bedankt voor de bescherming die ze me heeft geboden en haar gezegd dat het nu niet meer nodig is. Dat ik inmiddels voor mezelf kan zorgen en dat zij dat niet voor mij hoeft te doen.

Vandaag ga ik de knoop doorhakken en toch die collega bellen!

Wat vind jij moeilijk en ga je (vandaag?) tóch doen?

Check deze link waarmee je een video kunt bekijken met een ademhalingsoefening. Deze ademhaling zorgt in een paar minuten voor rust en voor een betere hartcoherentie en ik weet zeker dat je die heel fijn gaat vinden!
En je kunt deze oefening meteen gebruiken in stap 1 😉👍

Ik hoop je gauw te ontmoeten

Liefs, Anouk

PS1: Deze blog verscheen ook op mijn Linkedin pagina.

PS2: Merk je dat je vaak uit balans bent en dat je eigenlijk niet meer goed weet wat je wil? Plan dan een gesprek met mij waarbij ik samen met je ga kijken wat ik voor je kan betekenen, zodat je weer de regie over je leven kunt pakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *