De stenen op jouw levenspad

Blog #1 2022

Energie

Ik heb het al vaker over energie gehad. Voor mij als werkende moeder blijft dat een belangrijk onderwerp. Als je veel ballen in de lucht houdt, dag in dag uit, dan heb je veel energie nodig.

Allereerst natuurlijk de vraag of je wellicht eens een paar van die ballen zou kunnen laten vallen.

Wat dan?

Het antwoord dat je op die vraag gaf. Is dat echt waar? Heb je dat gecontroleerd of nagevraagd?

En stel nou dat je deze ballen echt, echt, echt in de lucht moet houden. Hoe kom je dan aan genoeg energie?

Die dingen die écht belangrijk voor je zijn, daar wil je energie voor hebben. Voel eens van binnen, wat echt belangrijk voor jou is. Waarschijnlijk voel je dat bij je hart. Leg eens een hand op je hart om het nog beter te kunnen voelen wat écht belangrijk is voor jou.

Als ik dat doe, dan voel ik dat ik vrouwen wil helpen, die er zelf even niet meer uitkomen. Die vastlopen, die door de bomen het bos niet meer zien, die heel graag iedereen helpen en ineens ontdekken dat ze zichzelf helemaal vergeten zijn. Daarom hebben deze vrouwen de energie niet meer, die drive. Er gebeurt teveel om hen heen: kinderen die voortdurend aandacht vragen, werk wat gewoon gedaan moet worden, huishouden, wellicht ouders die wat extra hulp nodig hebben. Het is ook ontzettend veel, I get it!

En om toch te kunnen blijven staan, heb je het nodig om weer terug te gaan naar jezelf. Want vanbinnen ben je ontzettend krachtig. Als je tenminste die reis naar binnen durft te maken, want misschien kom je van binnen nog dingen tegen die je daar niet voor niets hebt weggestopt. Oude pijn, verdriet van vroeger. Je patroon van zorgen voor anderen is niet voor niets ooit ontstaan. Je hebt best wel ballen nodig om dit aan te kijken. Én om zacht en mild voor jezelf te (kunnen) zijn.

En mijn drive en mijn energie komen daar vandaan. Ik stond ook waar jij nu staat. Ik vond het ook doodeng om mijn pijn recht in de ogen te kijken. Het volgende gezegde is mijn motivator geweest om er toch doorheen te gaan:

‘Als je de stenen op jouw levenspad niet opruimt zullen je kinderen erover struikelen.’

 Ik wilde die stenen oprapen en mijn kinderen niet belasten met mijn oude pijn.

Als je daarmee aan de slag gaat en daardoor meer naar jezelf kunt gaan, zul je merken dat je betere keuzes gaat maken. Dat je vanuit je hart gaat kiezen. En dat is nou precies wat jou die energie geeft waar je zo naar verlangt!

Dit gun ik jou als moeder en dit gun ik jouw kinderen.

Ben jij ook een moeder die teveel ballen hoog houdt?

Download hieronder mijn gratis 3 tips voor meer energie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *