Anouk van LaNouk Coaching
Anouk Welters

Het belangrijkste wat mij is bijgebleven uit mijn jeugd is de uitspraak:

‘Als je maar je best gedaan hebt’

Ik deed (over het algemeen) wat verstandig was: studeren, mijn diploma halen, werken. Overal deed ik ontzettend mijn best voor. Op papier had ik dan ook een prima leven.

In de herfst van 2015 werd mijn tweede zoon geboren. Meteen na de kraamperiode in het ritme komen van naar school brengen en halen (de oudste zat al op de kleuterschool) was best vermoeiend naast de gebroken nachten. Maar niet piepen en gewoon door.

De ellende begon pas echt toen de gebroken nachten zowat 1,5 jaar aanhielden, ik het op mijn werk erg druk had, vond dat ik moest sporten, mijn gezicht moest laten zien bij een feestje…

Ik ploeterde maar door. Ik (over)leefde van de ene naar de volgende vakantie, maar kon ook in die vakanties geen rust vinden.

Er bleef voor mezelf geen tijd over: ik was niet alleen kapot-moe, ik had een kort lontje en was absoluut niet de leuke, geduldige mama en echtgenote die ik zou willen zijn. Hoe zeer ik ook mijn best deed: Ik liep op alle fronten voortdurend achter de feiten aan. Dit duurde een jaar of 2 voordat ik het echt doorkreeg:

Ik was voor iedereen en alles aan het zorgen, behalve voor mezelf!’

Ik liep mezelf compleet voorbij. Ik luisterde niet naar mijn lichaam (dat gaf vermoeidheidssignalen genoeg).

Ik leefde mijn leven alleen vanuit mijn hoofd.

HOE IS HET NU?

In 2017 begon ik met NLP opleidingen, waar ik niet alleen leerde coachen, maar ook een enorme persoonlijke groei doormaakte. Ik leerde dat ik zelf minstens zo belangrijk ben als ieder ander. Ik leerde de juiste keuzes maken voor mezelf, sterker nog: daar ontwikkelde ik zelf een techniek voor.

Ik hou mijn energiebalans in de gaten, en ik maak bewuster keuzes: als de kinderen bij een speelafspraak zijn, ga ik niet automatisch het huis poetsen of boodschappen doen, maar plan ik ook wat me-time in en ga ik lekker een boek lezen.
Ik ben voor mezelf en mijn gezin een leukere versie van mezelf. Dat betekent ook dat ik nu makkelijk hulp vraag, zoals een extra dag oppas en een huishoudelijke hulp, zodat ik tijd voor mezelf kan maken.

Vanuit het leven in mijn hoofd ging ik naar leven vanuit mijn hart: van denken naar voelen.

Ik merk dat ik ontspannen ben en dat mijn lontje weer lang wordt als ik genoeg tijd besteed aan mezelf, de juiste keuzes maak en daardoor dingen doe waar ik blij van word.
Ik ben vrolijk en enthousiast heb weer zin om te spelen met mijn kinderen, om grapjes te maken en merk dat ik de heftige buien van mijn peuter beter kan ombuigen (oké, dat lukt niet altijd, maar er is heel wat verbeterd!).

Passie Profiel

In 2019 volgde ik een loopbaantraject van Maak Jouw Impact. Eigenaar Bas Smeets heeft mij met dit traject laten zien wie ik diep van binnen écht ben en waar ik écht blij van wordt. Dit zorgde ervoor dat ik halverwege 2020 mijn coachpraktijk startte en ik was zo enthousiast over het traject dat ik vele andere mensen ben gaan begeleiden in zijn loopbaantraject.

Het Passie Profiel is hét eigenzinnige, assessment-vrije loopbaantraject, gericht op professionals met carrièretwijfels.

MIJN EIGENAARDIGHEDEN

 • Als ik enthousiast ben, dan ratel ik maar door in dubbel tempo (mijn man zegt dat hij dan nog wel probeert te luisteren).
 • Ik ben 12,5 jaar docent geweest. Ik leg graag dingen uit, zeker als ik enthousiast ben (zie bovenstaand punt). Dan krijg je een hoop uitleg over de coach-oefening die we doen over je heen.
  Pluspunt is: Je krijgt tijdens de coachsessies een halve NLP opleiding gratis en voor niks erbij.
 • Ik benader de dingen graag positief en met humor, er mag best gelachen worden.
 • Ik ga niet aan een dood paard trekken. Als ik met iemand werk die zelf geen verantwoordelijkheid wil nemen, dan ben ik er snel klaar mee. Tijdens mijn werk als docent heb ik dat te vaak moeten doen en ten eerste word ik daar niet blij van en ten tweede heeft de klant er ook niets aan.

ALS JE ME ZOU KENNEN WIST JE DAT:

Sewing is my therapy
Sewing is my Therapy
Nieuw vest in de tuin
Nieuwe creatie in de tuin
konijntjes
Onze konijntjes Roos en Doortje
 • Ik veel energie krijg van mijn grootste hobby: kleding maken, veelal voor de kids, af en toe voor mezelf: ‘Sewing is my Therapy’.
 • Ik ben ontzettend eigenwijs. Dat vonden mijn ouders al toen ik klein was. Ik heb dus graag gelijk, en daar kan ik soms een beetje in doordraven. Ik ben een doorzetter en als ik iets in mijn hoofd heb, dan ben ik moeilijk af te remmen.
 • Ik ben vergeetachtig, ook dat werd vroeger al tegen me gezegd: als je kont niet vast zat, vergat je die ook nog! Mijn telefoon en notitieblok zijn daarom mijn redders, daarin zet ik alles wat ik vervolgens gerust kan vergeten. Verder check ik ALTIJD bij de deur of ik mijn sleutels en diezelfde telefoon wel bij me heb.
 • Ik hou van honden. Mijn man helaas niet, dus we hebben 2 konijnen.
 • Ik hou van planten en als iets in mijn tuin het niet helemaal goed doet, geef ik het eerst 3x een kans, voordat ik het er uit haal.

MIJN VISIE

Veel moeders weten best wel dat ze voor zichzelf moeten zorgen, dus dat ze in het vliegtuig eerst het zuurstofmasker bij zichzelf moeten opzetten en dan pas bij hun kind. Ze kennen echt wel hun valkuilen en de patronen die steeds weer terugkeren. Ze weten ook echt wel dat ze ertoe doen (rationeel).

Weten en voelen zijn twee verschillende dingen’

Echter als je dat WEET, en beredeneert (dus met je hoofd), dan zegt dat niet dat je gevoel daar ook in mee gaat. Dus vaak VOELT het niet zo dat je ertoe doet en vertoon je daardoor ook het bijpassende gedrag. Dat gevoel, daar is de winst te behalen en dat is waar ik voor ga!

Dus als je bij mij komt dan gaan we dat hoofd uit zetten en gaan we naar je gevoel toe.
Ik help je om de dingen die je al weet met je hoofd ook te gaan voelen met je lijf. En dan merk je vanzelf dat je gedrag zich daar ook op aanpast.

Ik gun het je zo om een relaxte moeder te zijn en dat je beter in je vel zit en kunt genieten van je kinderen!

Lijkt jou dat wat? Minder in je hoofd leven en beter luisteren naar je gevoel? Dan kun je met 1 klik op de knop een vrijblijvende eerste sessie met mij boeken.

Liefs,

En verder:

 • Sinds mei 2020 ben ik impactcoach bij Maak Jouw Impact, waarin ik mensen coach in het traject ‘van Werk naar Passie’.
  Maak jouw Impact is lid van de NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding). Klik hier voor meer informatie over NRTO.
 • Dit traject is overgegaan naar het traject Passie Profiel, zie https://hetpassieprofiel.nl/
 • Je kunt me ook vinden via coachcircle.nl
 • Ik ben gecertificeert mBIT coach en mBIT master coach, check meer info over meerdere Brein Integratie Technieken bij de website van mbraining https://www.mbraining.nl/netwerk-nederland/
 • In 2022 gestart met de opleiding familieopsteller (inmiddels ook gecertificeerd) in 2023 ga ik de masteropleiding doen bij https://www.vidarte.nl/
 • Bij bovenstaand instituut, Vidarte heb ik ook mijn NLP Practitionar en Master Practitionar behaald.